2. Moos. 13 Apt. 6

2. Moos. 13

Apt. 6

Apt. 6 (UT2020)

Jos olen tottunut johonkin tiettyyn raamatun käännökseen, niin miksi minun tulisi lukea uudempia käännöksiä? Vastaus kysymykseen on: muiden takia. On totta että tietty käännös, siinä esiintyvät sanat ja lauseet voivat muodostua hyvin rakkaiksi, ovathan ne tärkeitä osia elämääsi kristittynä. Ne saattavat tuoda mieleen hyviä aikoja, hetkiä jolloin Jumala on koskettanut jne. 

Mutta ne lauseet ja sanat, jotka ovat itselleni tärkeitä, saattavat olla ulkopuoliselle aivan käsittämättömiä. Aikanaan kun aloin käymään seurakunnassa, niin saarnoissa kuin kahvipöytäkeskusteluissa puhuttiin johdatuksesta. Minulle tuo sana varsinkin liitettynä seurakuntaan ja uskoon oli kovin vaikea ymmärtää. Tämän takia olisi hyvä että meillä uskovilla olisi osaamista sanoista ja lauseista jota tässä ajassa elävät ihmiset ymmärtävät.

Tälle päivälle kirjasin muistiinpanoihini: “Hengen voimalla puhuminen”. Meillä voi päässä olla paljonkin viisautta, mutta siitä ei välttämättä ole hyötyä jos emme pysty tuomaan sitä oikella tavalla esille mm. puhumalla.
Mietin että olisi hyvä muistaa rukoilla Hengen voimaa puhumiseensa oli tilanne mikä hyvänsä. Useimmat meistä kristityistä eivät koskaan esiinny isojen joukkojen edessä puhumassa Jeesuksesta. Mutta me kaikki kristityt kohtaamme ihmisiä joka päivä, kaupassa, kävelyllä, harrastuksissa, töissä jne… näihin kohtaamisiin on hyvä pyytää rukouksessa Pyhän Hengen voimaa vaikka keskustelun aiheet olisivatkin hyvin arkisia.

— Tomppa