Tuom. 13

Simpsonin kertomus on lapsuudestani piirtynyt vahvasti mieleen ehkä siitä syystä, että hänellä oli pitkä tukka ja hän oli voimakas. Mieleeni on piirtynyt pitkätukkainen lihaksikas Simpson, joka nostaa voimillaan raskaat kaupungin portit selkäänsä ja kantaa ne pois. Hän oli uskon sankari, johon halusin samaistua. Simsonin elämäntarina ei kuitenkaan anna hänestä mitenkään esimerkillistä kuvaa, ainakaan sellaista jota minä pitäisin uskon sankarina. Simsonin syntymässä on kuitenkin vahvasti Jumalan ihme läsnä. Hänen piti erottautua elämässään Jumalalle nasiirina. Heti hänen syntymänsä jälkeen kerrotaa hänen voimansa salaisuus: Herran henki alkoi ajamaan häntä tekoihin. Jumalan Pyhä Henki sai hänessä voimakkaat teot aikaiseksi. Kumpa Jumalan Henki ajaisi minutkin tekoihin, ehkäpä hän niitä tekeekin, en vain itse niitä huomaa. Rukoilen tänäänkin, tulkoon sinun valtakuntasi, sinun kunniasi ja voimasi esille seurakuntasi kautta.

3 Joh

Kreikan kielessä on viisi sanaa, jotka tarkoittavat kaikki rakkautta sen eri muodoissa: agape, eros, filos, filtron ja storgi. Tutkin bible hub sovelluksen kautta, mitä kreikan sanaa tässä kirjeessä oli käytetty. Kirjeessä oli käytetty vain kreikan agape sanaa, joka kuvaa korkeinta rakkauden muotoa. Agape rakkauden lähde on Jumalassa, se on niin syvää, käsittämätöntä, puhdasta ettei meidän mielemme voi sitä täysin ymmärtää. Tämä rakkaus on pyyteetöntä. Kirje kuvaa millaisella rakkaudella Jumala rakastaa meitä. Tämä on syvän rakkauden lähteen aikaansaama kirje, sellaisen rakkauden kuvaus, jota ihminen voi saada vain Jumalalta. Tällaisen kirjeen saaminen itsessään voisi olla sanan helinää ellei se olisi tullut todeksi ihmisten välillä. Viimeisessä lauseessa kuvataan vielä kuinka suuri kaipaus kirjoittajalla on nähdä vastaanottajat kasvotusten. Lue kirje niin, että laitat Gaiuksen tilalle oman nimesi ja ajattelet sen olevan  kirjoitettu sinulle ja pyydä samalla Jumalaa avaamaan sinulle kuinka syvä hänen rakkautensa on sinua kohtaan. 

Tuom. 13

3. Joh. 1

Mika M