2. Moos. 14, 1. Piet. 4

2. Moos. 14 1. Piet. 4

Tämän päivän raamatunkohdista mieleeni tuli “entisestä luopuminen”. Kristittynä oleminen merkitsee (ainakin minun mielestäni) sitä että jostain on syytä luopua. Mitä tämä merkitsee sinun kohdallasi?

Vanhan testamentin kohdassa israelilaisille tuli esiin tilanne jossa alettiin haikailla takaisin sinne missä oltiin. Varmasti kaikki tiesivät ja muistivat että taakse jätetyssä Egyptissä asiat eivät olleet hyvin. Mutta siihen elämään oli totuttu. Mikään ei sillä hetkellä todistanut että asiat tulisivat olemaan paremmin, tai edes sillä tasolla kuin ne olivat olleet Egyptissä.

Mutta israelin kansan tarina vahvistaa meille sen, minkä Jumala on sanassaan meille luvannut. Hän pitää meistä huolen. Siksi voimme luottavaisina mennä eteenpäin, luopua niistä asioista jotka eivät meille sovi tai pitävät meitä otteessaan. Siksi voimme luottavaisina matkata eteenpäin elämässämme kristittyinä, Jeesuksen kanssa.

–Tomppa