3. Moos. 16, Matt. 17

3. Moos. 16 Matt. 17

“…jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta”

Tämän päivän tekstissä puhuu voimasta, joka uskoon sisältyy. Eikä minun mielestäni tässä ole kyse vertauskuvasta, vaan tämä liittyy kohtaan jossa sairautta parannetaan rukouksien avulla. Toisin sanoen puhutaan yliluonnollisesta voimasta.

Tämä kohdan yhteydessä karkaa ajatus siihen että ollaanko me kristityt liian rajoittuneita sen kyvyn suhteen minkä Jumala on meille antanut? Jeesuksen aikana lääketiede ei ollut kehittynyttä tai ainakin se oli todennäköisesti ison osan kansaa saavuttamattomissa. Oli selvää että Jeesus tarttui siihen asiaan johon ihmiset kaipasivat apua juuri sillä hetkellä. Nykypäivänä tarvitsemme rukousta sairauksien suhteen edelleen. Mutta eikö nykypäivänä ole paljon muutakin, jonka ratkaisuun voisimme rukoilla Jumalan yliluonnollista voimaa.

Esimerkiksi ilmastonmuutos, eläinkunnan kiihtyvä sukupuutto, ihmisten riippuvuusongelmat, absoluuttinen köyhyys, ihmisten eristäytyminen toisistaan jne. Jos me pystyisimme näyttämään Jumalan voiman kauttamme tällaisten asioiden ratkaisemisessa, niin eikö yhä useamman olisi helpompi kiinnostua kristinuskosta?

Pyhän Hengen kosketusta päivääsi,
–Tomppa