Snl. 1, Ef. 1

Snl. 1 Ef. 1

Jostakin raamatunselitysoppaasta olen lukenut ohjeen, jonka mukaan Sananlaskujen kirjaa luettaessa sanan ’viisaus’ kohdalle voi vaihtaa sanan ’Jeesus’. Näin ollen voisi sanoa, että ”joka Jeesusta kuulee, on turvassa, hänen ei tarvitse pelätä mitään pahaa” (Snl. 1:33). Jeesusta voi kuulla ennen kaikkea lukemalla ja tutkimalla Raamattua, mutta uskon, että Hän voi puhua myös suoraan tämänkin ajan ihmisille mm. Raamatussa kuvattujen armolahjojen välityksellä.

Paavali puhuu puolestaan ”viisauden ja näkemisen hengestä” (Ef. 1:17). Kyse on siis Jeesuksen Hengestä eli Pyhästä Hengestä, joka voi auttaa meitä näkemään tätä maailmaa Jumalan silmin.

Olemmeko halukkaita kuulemaan, mitä Jeesus meille haluaa puhua, ja valmiita näkemään, mitä Jeesus Henkensä kautta haluaa meille näyttää?

Pekka