4 Moos. 3 Luuk. 4

4 Moos. 3

Luuk. 4

Kun Pyhän Hengen täyteydessä Jeesus valmistautui tehtäväänsä erämaassa, niin viimeisenä päivänä Paholainen tuli kiusaamaan häntä. Paholainen väittelee Jeesuksen kanssa käyttämällä Raamattua hyväkseen eli  kiusaa Jumalan poikaa Jumalan omalla sanalla. Kun kiusaaja yrittää masentaa, aiheuttaa epäuskoa tai saada tekemään syntiä, kannattaa vastata Jeesuksen tavoin Raamatun sanalla. Siinä on ihmeellinen voima. Raamattua kannattaa lukea ahkerasti eikä haittaa, vaikka opettelisi joitain tärkeitä kohtia ihan ulkoa. “Pitäkää mielenne valppaina ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina” (1. Piet.5:8-9).

Uskoamme koetellaan elämän aikana useasti. On tilanteita, jolloin paha pyrkii iskemään heikkouksiimme, jotka sitten johtavat  epäuskoon ja  eroon yhteydestä. Sen lisäksi, että paha houkuttelee vääriin tekoihin, se saattaa muistuttaa ja syyttää meitä niistä ja  myös tekemättä jättämisistämme. Kiusaaja on syyttäjä ja syyllistäjä, jonka tarkoituksena on saada meidät tuntemaan niin huonoksi ja hyljätyksi, että emme edes kelpaa Jumalalle. Eikä jaksa edes lähteä kirkkoon. Näin armo saattaa kadota näköpiiristä, vaikka se on nimenomaan tarkoitettu kiusatuille ja langenneille. Paavalia Herra lohdutti:”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa” (2 Kor.12:9).

“Kiusattuaan näin Jeesusta kaikin tavoin Paholainen  jätti hänet joksikin aikaa rauhaan. Täynnä Hengen voimaa Jeesus palasi Galileaan ja hänestä puhuttiin kohta kaikkialla” (13-14).

Juha