5 Moos. 1 2. Tess. 1

5. Moos. 1

2. Tess. 1

Joskus paljon nuorempana kohtasin ihmisen, joka alkuesittelyjen jälkeen kysyi hyvin suoraan: ”Odotatko Jeesusta Kristusta takaisin tulevaksi?” Kysymys oli hyvin yllättävä,  koska noin ei yleensä kysytä. Vastasin kysymykseen myöntävästi, mutta mietin, oliko kysymys asiallinen vai ei.

Ajatus Jeesuksen toisesta tulemisesta, aikojen loppumisesta ja viimeisestä tuomiosta ymmärtääkseni pääsääntöisesti ahdistaa ihmisiä. Täytyy myöntää, että ajatus ahdistaa itseänikin jonkin verran erityisesti niiden ihmisten puolesta, jotka eivät turvaudu Jeesukseen. Olenko pitänyt evankeliumia esillä niin, että mahdollisimman monella olisi ollut mahdollisuus sanoa Jeesukselle kyllä? Rehellisesti on myönnettävä, että aika surkea oma saldoni on.

Vaikka Jeesuksen paluu ja viimeinen tuomio ovat keskeisiä asioita uskossamme ja niistä olisi ehkä syytä enemmänkin puhua ja opettaa, niin kuitenkin vielä tärkeämpää on mielestäni katsoa maailmaa ja ihmisiä Jumalan rakkauden näkökulmasta. Jumalalla on hyvä tahto ihmisiä ja ihmiskuntaa kohtaan. Jumalan rakkaus on tullut täydellisesti ilmi Jeesuksessa.

Miten voimme omalta osaltamme olla mukana tässä rakkauden työssä kärsivien ja ahdistuneiden ihmisten tukena ja rinnalla? Tuomion julistaminen ei ole mielestäni ainakaan viisas lähestymistapa.

Pekka