Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikka kokoontuu ensi sunnuntaina 28.5. ensimmäistä kertaa Sepän Kipinässä. Kipinä löytyy seuraamalla Jyväskylän seurakunnan opasteita kauppakeskuksessa. Auto kannattaa jättää parkkipaikalle ulos.

Aloitamme tarjoilulla klo 16.30. Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa. Opetusosuus on yhteinen kaikenikäisille. Kaikki pääsevät osallistumaan opetuksen rakentamiseen. Kipinässä on lapsille omia tiloja, joissa voi leikkiä tilaisuuden aikana. Päätämme yhdessäolon ehtoolliseen, joka päättyy noin klo 18.30. Tällä kertaa emme striimaa KohtaamisPaikkaa, eikä puhetta tallenneta. Olemme varanneet Sepän Kipinän kaksi kertaa syyskaudelle, joten saamme nyt hyvää kokemusta Kipinän tilojen käytöstä ja toimivuudesta. 

Opetin viime sunnuntaina Pyhän Hengen odottamisesta, Joh 7:37-39. Jeesus huusi lehtimajajuhlien vesikulkueen aikana nämä sanat: ”Jos jonkun on jano, niin tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat.” Johannes jatkoi, että Jeesus puhui Pyhän Hengen lahjasta, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu.

Pyhä Henki on lahja, jonka saamme Jeesuksen tähden. Jeesuksen kirkastaminen viittaa ristinkuolemaan, ylösnousemukseen ja taivaaseen astumiseen. Painopiste on Jeesuksessa. Meidän osaksemme jää Pyhän Hengen odottaminen ja vastaanottaminen. Emme voi ansaita Henkeä, mutta voimme janota ja kaivata. Vuorisaarnan alussa Jeesus sanoi autuaiksi hengessään köyhiä. Hengessään köyhä tunnustaa tarvitsevansa Jeesusta ja Pyhää Henkeä. Puhe tulee kuunneltavaksi KohtaamisPaikan YouTube-kanavalle.

Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!
Mika