1. Aik. 3, Ef. 2

1 Aik. 3

Ef. 2

Ef. 2 (UT2020)

Tänään vanhan testamentin luku jatkuu edelleen yhtä jännittävänä 🙂

Olin ajatellut kirjoittaa tänään sukuluetteloista jotain mikä pyöri mielessäni, kunnes luin tämän päivän uuden testamentin luvun joka kertoo tuosta samasta asiasta. Ja varmaan paremmin kuin osaisin asiaa kuvailla.

Pyysin muutama päivä sitten miettimään omaa sukuasi ja sen historiaa. Eikö tuntunutkin mielenkiintoisemmalle kuin vanhan testamentin sukuluettelot? On luonnollista että kun kuuluu johonkin, niin silloin kiinnostus asiaa kohtaan on paljon syvempi, paljon omakohtaisempi kuin ulkoa päin tarkastelu.

Jeesukseen uskovana sinä kuulut samaan kansaan, samaan sukuun, samaan perheeseen kuin me muut kristityt. Et enää ole ulkokehällä, muukalainen. Kuulut joukkoon jolla on tarkoitus, päämäärä ja yhteys kaiken olemassa olevan Luojaan. Elämäsi yhdistyy noihin vanhan testamentin sukuluetteloihin, seurakuntasi jäsenet ovat samaa sukua kanssasi… Tässäpä iloista pohdittavaa marraskuisen harmauden keskelle, veljet ja sisaret Kristuksessa!  

— Tomppa