1. Aik. 29, Luuk. 22

1 Aik. 29

Luuk. 22

Joulun alusviikolla Luukkaan evankeliumista luetaan pääsiäisen tapahtumia. Joulun merkitys nouseekin pääsiäisestä, joten tämä aihe sopii ihan hyvin. Jeesus rukoilee Getsemanessa ja lopulta vangitaan. Jeesus toteaa vangitsijoille jakeessa 53, että nyt on teidän hetkenne, nyt pimeys saa vallan. Minulle tämä kohta puhuu siitä, että Jeesus oli tehnyt lopullisesti valintansa asettua uhriksi syntiemme takia.

Pysähdyttävä ilmiö on myös jakeissa 63-65, kun kerrotaan vartijoiden toiminnasta. Vartijoiden voisi ajatella olevan vartijoita, mutta he käyttivät kuin omaksi ilokseen fyysistä ja henkistä väkivaltaa. Tämä kertoo vahvasti, että pahalle oli annettu valta ja nämä vartijat olivat sen ”instrumentteja”.

Rukoilemme tänään vainottujen kristittyjen puolesta. Anna heidän kokea, että sinä, Jeesus, olet heidän kanssaan siellä, missä vartijat tai muut viranomaiset sallivat väkivallan omiasi kohtaan vain siksi, että he ovat omiasi.

Pirkko