2. Aik. 4, Fil. 2

2 Aik. 4

Fil. 2

Älkää katsoko vain omaa parastanne vaan myös toisten (jae 4). Millainen maailma meillä olisi, jos tätä periaatetta noudattaisimme. Paavali perustelee tätä ajatusta Jeesuksen esimerkillä, hän suostui meidän takia tulemaan alas ja ottamaan orjan muodon. Eipä jää meillekään omaan napaan tuijottamisessamme selityksille tilaa.

Jakeet 10-11 sisältävät maininnat, kuinka kaikkien polvien on kerran notkistuttava ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra. Tämä on lohduttavaa ja helpottavaa. Meidän ei tarvitse väen väkisin koettaa vakuuttaa asiaa kenellekään, joka ei halua Jeesuksen herruudesta kuulla. Aikanaan kukin on näkijän paikalla, moni toki ehkä liian myöhään.

Rukoilemme niiden puolesta, jotka eivät vielä ole kohdanneet Jeesusta Vapahtajanaan, Herranaan. Vielä tänään on aikaa.

Pirkko