Job. 7, Ilm. 6

Job. 7

Ilm. 6

Ilm.6 (2020 käännös)

Jobin kirja: Tässä luvussa Job kääntyy Jumalan puoleen ja antaa tulla ahdistuksensa avoimesti. Tämän päivän ajatuksena on että voisiko sitä itsekin toimia näin. Ettei yrittäisi omissa voimissaan tulkita asioita vaan vastoinkäymisten kohdatessa tulla sellaisena kuin sillä hetkellä on (sen hetken ajatuksilla ja tunteilla) , Jumalan luo. Auttaisiko se luomaan suhteen joka on välittömämpi, avoimempi, rehellisempi?  

Ilmestyskirja: Ristiriitaisia ajatuksia herättävä luku. Se joka eilen antoi itsensä ihmisten puolesta on nyt osallisena monenlaiseen ihmiskuntaa tuhoavaan vaivaan. Oikeudenmukaisuus oli ainoa asia joka tuli mieleen. Luvussa mainitaan ne kaikki jotka ovat kuolleet uskonsa vuoksi. Ja kuinka he vaativat hyvitystä. Tällä luvulla lienee sanomana että vääryydellä, katumattomuudella ja Jumalasta pois kääntymisellä on kova hinta. 

Tomppa