Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on ensi sunnuntaina 20.1. klo 17 Palokan kirkossa. Opetuksen pitää Juha Kyyrä. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin kirkon alakerrassa.

KohtaamisPaikalle on tulossa uudet kotisivut entiseen osoitteeseen, kohtaamispaikka.net. Uudet sivut avautuvat näillä näkymin 26.1. Uudet sivut on tehty mobiililaitteita ajatellen eli sivujen pitäisi näkyä hyvin kännykällä.

Olen viime päivinä kypsytellyt opetusta (seuraavaan BrunssiKirkkoon) Elian elämästä luettuani joululahjaksi saamaani Mike Pilavachin kirjaa Raamatun henkilöistä. Yksi esiin nouseva teema liittyy Jumalan läheisyyden kokemiseen arjessa. Elia koki Jumalan voimaa vuorella taistellessaan Baalin profeettoja vastaan. Se oli suuri voitto, mutta seuraavassa hetkessä Elia pelkäsi ja toivotti itselleen kuolemaa. Alhaalla laaksossa Elia lopulta kohtasi Jumalan hiljaisen tuulen hyminän keskellä. Miksi Jumala tuntuu usein kuiskaavan, eikä puhu mahtipontisesti suureen ääneen? Ehkä siksi, että Jumala arvostaa läheisyyttä.

Kuinka voisin tuntea Jumalan läheisyyttä ja kuulla Jumalan puhuvan arjessani? Joskus tarvitaan hiljaisuutta, vaikka se ei olekaan aina mahdollista. Voin opetella puhumaan Jeesukselle keskellä arkisia asioita pitkin päivää. Voin opetella sitä asennetta, että teen kaikki tavallisetkin asiat ja velvollisuudet Jeesukselle. Voin elää Jeesuksen kanssa kaikissa tilanteissa elämässäni. Kun opin tunnistamaan Hänen kuiskauksensa, niin se voi tapahtua autolla ajaessa tai lenkillä yhtä hyvin kuin hiljaisina hetkinä Raamatun äärellä. Paavali kiteyttää näitä ajatuksia näin: ”Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.” Kol 3:17.

Siunausta elämääsi!
Mika ja Tiina