Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan seuraava iltamessu on su 3.2. klo 17 Kaupunginkirkossa. Iltamessussa kastetaan kaksi maahanmuuttajaa. Tarjoilu on iltamessun jälkeen Vanhassa pappilassa.

Juha opetti viime sunnuntaina siitä, mikä on seurakunta. Opetus rakentui Ut:n vertauskuviin seurakunnasta: Jumalan kansa, Jumalan perhe, Kristuksen ruumis, Pyhä temppeli ja Kristuksen morsian. Kaikilla viidellä vertauskuvalla on oma näkökulmansa, joista kokonaisuus muodostuu. Kansa kertoo siitä, että vaikka seurakunta on aina paikallinen, niin se on myös maailmanlaaja. Kuva perheestä korostaa läheisyyttä ja yhteyttä. Jumalan valtakunta laajenee ennen kaikkea ihmisiin keskittyvinä perhemäisinä yhteisöinä, ei toimintaa pyörittämällä.

Kristuksen ruumis puhuu siitä, että jokaista tarvitaan ja jokaiselle on joku paikka kokonaisuudessa. Kuva temppelistä taas korostaa sitä, että Jumala on läsnä, kun kokoonnumme yhteen rukoillen. Kuva seurakunnasta Kristuksen morsiaana ei ole niin tuttu, vaikka siihen sisältyy tärkeä muistutus siitä, miten Jeesus näkee meidät seurakuntana.

Jos seurakunta on jotain tällaista, niin se on toivo tämän maailman keskellä. Ei vain meille, vaan monille meidän ympärillämme.

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina