2. Sam. 18, 2. Piet. 2

2. Sam. 18
2. Piet. 2

Päivän Pietarin luku kuulostaa aika kovalta ja vaikealta tekstiltä.  Jos selailen raamattuani ja etsin luettavaa,  niin en varmaan ensimmäisenä alkaisi tätä lukua lukemaan.  Miten sinä?

Luku liittyy oleellisesti edelliseen lukuun, missä kerrotaan Jumalan sanan luotettavuudesta. Tässä luvussa puhutaan siitä, miten Jumalan sanaa voidaan ymmärtää ja opettaa väärin. Ja sillä on sitten karmaisevat seuraukset.
 
Luku kertoo minulle siitä, että jokaisella ihmisellä on tarve löytää yhteys Jumalaan, elämälleen tarkoitus ja viime kädessä löytää selitys kuoleman edessä. Jos ihmiselle ei kelpaa Jumalan ilmoittama totuus, niin hän keksii kyllä mitä erilaisempia selityksiä. Omia totuuksiaan. Eri uskonnotkin kertovat tästä. Nämä eri uskonnot, Jeesuksen kieltäminen, ateismi ovat helppoja harhoja. Ne tulevat ikäänkuin seurakunnan ulkopuolelta. Mutta joskus seurakunnan sisäpuoleltakin nousee vääriä opettajia. Väärien opettajien asenteina mainitaan ahneus, irstaus, jopa Jeesuksen kieltäminen. Jumalan suhtautuminen heihin on hyvin tyly. Hän tuomitsee lopulta kaikki ne, jotka eivät turvaudu Jeesukseen.
 
Kaikki kilpistyy lopulta Jeesukseen. Jeesus sanoi itsestään:”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani”, Joh 14:6.  
”Ei Jumala lähettänyt poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo Häneen, ei tuomita, mutta se joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan”, Joh 3:17-18. Siispä Jeesukseen kannattaa turvautua jo nyt hyvän sään aikaan. 
 
”Sen tähden Jumala on korottanut hänet (Jeesuksen) yli kaiken ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman. Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi,: ” Jeesus Kristus on Herra” , Fil 2:9-11.

 

Tiina