2. Sam. 17, 2. Piet. 1

2. Sam. 17
2. Piet. 1

Mistä voi tietää, keneen voi luottaa? Miksi Absalom luotti Husain neuvoihin, mutta hylkäsi Ahitofelin neuvot? Itselleni tämä jää mysteeriksi. Ahitofel ainakin otti asian raskaasti, kuten voimme lukea jakeesta 23.  Perusongelma Absalomin kannalta lienee ollut, että hän oli noussut vastustamaan isäänsä Daavidia juonittelemalla ja hänen ympärillään oli monenlaisia ihmisiä, joiden motiiveista ei voinut olla varma. Voisi ehkä ajatella niin, että se lopulta koitui hänen tuhokseen.

Pietari korostaa Jumalan sanan luotettavuutta. Kun ihmisen omatunto kiinnittyy Jumalan sanaan, jota hän lukee rukoillen Pyhän Hengen ohjauksessa ja seurakunnan yhteydessä, ihmisen pääsee osalliseksi ”jumalallisesta luonnosta” (jae 4). Ihmisen elämä muuttuu ja hän muuttuu Jeesuksen (Jumalan Sana) kaltaiseksi. Tällaiseen ihmiseen on helppo luottaa, kun tietää sen, missä hänen lohdutuksensa, turvansa ja voimansa on.

Pekka