2. Kun. 6, Ilm. 3

2. Kun. 6
Ilm. 3

Ilmestyskirjassa jatkuvat henkilökohtaiset puhuttelut seurakunnille edellisen luvun tapaan. Vaikka kaikki kolme seurakuntaa, Sardeksen, Filadelfian ja Laodikean seurakunnat saavat nuhteita, Jeesuksen sanat kaikkein pahimmassa tilanteessa olevalle Laodikean seurakunnalle myös muistuttaa meitä tärkeästä asiasta: ”Jokaista, jota minä rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Tee siis parannus ja luovu penseydestäsi!” (Ilm. 3:19).

Huoli ja nuhtelu onkin välittämisen merkki! Jumala rakastaa meitä niin paljon, että hän osoittaa virheemme ja kylmyytemme ja nuhtelee meitä niistä. Meidän ei tarvitse kuitenkaan jäädä korvat punaisina häpeämään, vaan nuhteiden jälkeen seuraa eteenpäin ohjaavia kehotuksia

  • vahvistaa ja pitää kiinni siitä hyvästä, mitä alun perin saimme ja mikä on jäljellä (Jakeet 13 ja 11) – usko, ilo, toivo, into
  • ostaa valkeat vaatteet ja pukea ne yllemme (jae 18) – hyväksyntä ja rikkomusten anteeksi anto Jeesuksessa
  • ostaa silmävoidetta ja voidella silmät nähdäksemme (jae 18) – itseriittoisuuden sijaan tarvitsemme Jeesusta, hän vastaa tarpeisiimme,

Seurakunnat olivat menettäneet läheisen ja elämää kantavan suhteensa Jeesukseen. Myös meillä tilanne saattaa olla sama. Kun usko Jeesukseen menettää tuoreutensa ja kuivahtaa, meillä ei ole mitään iloista jaettavaa kenellekään muulle. Uskomme voi kuitenkin uudistua juuri nyt. Pääsiäistä edeltävä paaston aika on hyvää aikaa löytää jälleen raikas suhde parhaaseen ystäväämme ja Vapahtajaamme Jeesukseen. Mikä on sinun tapasi karsia virikkeiden ja velvoitteiden täyteistä elämää, rauhoittaa tahtia ja etsiä Jeesuksen läheisyyttä tänään?

Parasta on kuitenkin yhdessä eläminen Jeesuksen kanssa! Jeesus sanoo, että hän ja Isä tulevat aterioimaan ja jäävät asumaan luoksemme (Joh. 14) ja lupaa: ”Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven minä tulen hänen luokseen ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän.” (Ilm. 3:20).

– Heli