2. Kun. 8, Ilm. 5

2. Kun. 8
Ilm. 5

Kuninkaiden kirjan luku on aika lohduton kuvaus syntisestä kansakunnasta ja sen johtajista, jotka eivät halua seurata Jumalan tahtoa. Toisaalta luku tuo esille myös jumalallista ajoitusta. Sunemilainen nainen saa talonsa ja paljon enemmänkin takaisin, koska ajoitus on täydellinen. Pienemmässä mittakaavassa olen kokenut vastaavaa itsekin. Jumala on ihmeellinen ja hänellä on valta vaikuttaa yksityiskohtia myöten.

Ilmestyskirjassa avataan ihmeellinen näköala taivaallisiin tapahtumiin. Ajattelen kirjakäärön kuvaavan tapahtumia, jotka tuovat lopun ajalle, jota elämme. Jotta tuleva uusi aika voisi alkaa, on vanhalle tultava loppu. Emme halua, että tämä maailma jatkuu loputtomiin, sillä se olisi lohduton näköala. Vain Jeesus voi aloittaa tuon loppulaskennan. Jeesus on tehnyt maan päällä asioita, joista voimme lukea evankeliumeista. Hän eli, kuoli ja nousi kuolleista ihmisenä. Sen jälkeen hän on edelleen vaikuttanut voimallaan keskuudessamme. Minusta tuntuu kuitenkin, että helposti unohdamme hänen arvonsa. Ajatelkaa nyt lukematonta määrää enkeleitä. Yksikin heistä on meidän silmissämme ihmeellinen, loistava, voimakas ja pystyvä. Ja tässä kuvataan lukematon joukko enkeleitä ylistämään Jeesusta. Samoin kaikki luodut meidän maailmassamme ylistävät häntä, sillä hän vie tapahtumia kohti ikuista valtakuntaa, jossa hän hallitsee. Kunpa voisimme jo nyt nähdä asiat kirkkaasti ja elää elämäämme ja tehdä valintoja ikuisuuden näkökulmasta.

Anna