2. Kun. 15, Ilm. 12

2. Kun. 15
Ilm. 12

Tämän päiväinen Ilmestyskirjan luku olikin yllättävän rohkaiseva! Huomaan aina etukäteen ajattelevani, että Ilmestyskirja on vaikeaa ja ahdistavaa luettavaa. Oikeasti koko kirjan kulkee punaisena lankana huuto: ”Sinun Jumalasi hallitsee” ja Hänen hyvä tahtonsa toteutuu vääjäämättä.

 
Taivaassa syttyi sota ja sen seurauksena Lohikäärme, Paholainen, enkeleineen syöstiin maahan, Ilm 12:7-9 . Paholainen siis voitettiin! Häntä kutsuttiin myös Syyttäjäksi, hän oli ollut Jumalan edessä syyttämässä ihmisiä. 
 
Tänään Jumalan oikealla puolella istuu Jeesus, joka rukoilee meidän puolesta koko ajan, Hebr 7:24,25. Room 8:34. Isän vierellä onkin Puolustaja, esirukoilija. Ajattele, kaikki ne asiat, mistä sinä juuri tänään murehdit ja huolehdit on jo Isän tiedossa. Jeesus on ne Isälle jo kertonut. Ja Isä vastaa rakkaudessaan, ajallaan. 
 
Taistelu jatkuu edelleen, vaikka sodan tulos on jo selvillä. Voit vaikka varmistaa Ilmestyskirjan loppupuolelta, miten Jumalan suunnitelmat vääjämättömästi toteutuvat. Mutta vielä nyt Paholainen yrittää kaikkensa, että saisi tuhottua meidät, 1 Piet 5:8-9. Mutta meille on annettu toinenkin Puolustaja, Pyhä Henki, joka auttaa meitä, Joh 14:16-20. Ja voimme pukea päällemme taisteluvarustuksen, Ef 6:10-17. 
 
Efosolaiskirjeessä sanotaan myös: ”….antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä, Ef 5:18-20
Näillä voimilla tähän päivään ja nähdään sunnuntaina BrunssiKirkossa – ylistetään silloin yhdessä!

 

Tiina