2. Aik. 1, Matt. 4

2. Aik. 1
Matt. 4

Luin tämän päivän Matteuksen lukua ikäänkuin takautuvasti pitkäperjantaista käsin. Tässä luvussa Jeesus on aloittamassa julkista työtään ja joutuu heti siulunvihollisen kiusattavaksi. Samoin Jeesus kutsuu ensimmäiset opetuslapset seuraansa. Jeesus parantaa sairaita ja opettaa Jumalan valtkunnasta, Hänen maineensa leviää.

Matka pitkäperjantaihin on ollut vaiheikas sekä Jeesuksella että opetuslapsilla. Sielunvihollinen houkutteli Jeesusta luopumaan tehtävästään lupamaalla Hänelle maat ja mannut, Matt 4:8,9. Mutta Jeesus oli päättäväisen sitoutunut Isältä saamaansa tehtävään: maailman syntien sovittamiseen, eikä langennut kiusaukseen. Varmaan matkalla kiusaukset toistuivat. Getsemanen puutarhassa Jeesuksen rukoillessa Häntä varmaan kiusattiin vielä jättämään työ kesken. Mutta Hän ei antanut periksi. 
 
Opetuslasten matka Jeeusksen seurassa on ollut kyllä aikamoinen seikkailu. Pietarin ja Johanneksen kasvutarinaa voimme lukea raamatusta. Kuinka monella tapaa keskeneräisistä ja epäkypsistä, oman voiton pyytäjistä, omaa voimaa täynnä olevista nuorista miehistä kasvoi Jumalan miehiä, joiden varaan Jumalan valtakunnan eteenpäin viemisen saattoi uskoa. Kutsuessaan Jeesus jo tunsi heidät ja samalla näki sen, mihin heitä kutsui ja mitä heistä voi tulla, kun Pyhä Henki saa heissä tehdä työtään. Pitkäperjantaina kasvatusprosessi oli vielä vaiheessaan ja tapahtumat varmaan koettelivat heidän uskoaan. Heidän oli varmaan vaikeaa käsittää, miksi Jeesus ristiinnaulittiin. Me jo tiedämme selityksen ja sen, että pian koitti Pääsiäispäivä ja sitten kohta Helatorstai ja Helluntai. 
 
Muistelen samalla omaa matkaani Jeesuksen kanssa, minunkin matkani Jeesuksen kanssa ollut seikkailua. Monenlaista vaihetta on matkaan sisältynyt. Helppoja tasaisia taipaleita kuten mutkia ja myllerryksiäkin on matkassa ollut. Mutta kaikessa ja kaikissa vaiheissa Jeesus on ollut menossa mukana.
 
Tänään olen kiitollinen Jeesukselle siitä, että Hän ei jättänyt kesken sovitustyötään vaan vei sen loppuun asti. Syntimme on sovitettu, meillä on rauha Jumalan kanssa ja toivo ja tulevaisuus elämässä. Kuolema on voitettu, taivaassa odottaa ilo. Olen kiitollinen Hänen uskollisuudestaan ja huolenpidostaan, hyvyydestään. Kaikesta avusta, mitä olen elämässäni saanut. Tänään tahdon kiittää Jeesusta ja katsoa luottavaisena tulevaan. Hän on uskollinen ja vie aloittamansa työn päätökseen, Fil 1:6.

Tiina