2. Aik. 16, Matt. 11

2. Aik. 16

Matt. 11

Kuningas Asa turvaa omaan järkeensä ja ihmisiin Jumalan sijasta. Kun Israelin Kuningas hyökkäsi Juudaan, Juudan kunigas Asa selvitti tilanteen ostamalla itselleen liittolaisia naapurimaasta ottamalla temppelistä ja palatsista kultaa ja hopeaa. Hän olisi voinut turvata Jumaan ja rukoilla apua, mutta näki parhaaksi hoitaa asian itse omilla voimillaan. Herra etsii niitä, jotka vilpittömin mielin palvelevat Herraa, ja tahtoo vahvistaa heitä.

Jeesus puhuu ihmisille ja selittää, että Johannes on se profeetta, josta on ennustettu. Johannesta pidettiin pahan hengen riivaamana, koska hän ei syönyt ja juonut (herkutellut). Jeesusta taas syömärinä ja juomarina, koska hän nautti ruuasta ja hyvästä seurasta. Koska Jeesus ja Johannes eivät olleet sellaisia, kuin ihmiset olettivat, ihmiset eivät suostuneet tekemään parannusta ja turvaamaan Jumalaan.  Tästä Jeesus soimasi kaupunkeja, joissa hän oli tehnyt ihmeitä ja jotka eivät tehneet parannusta.

Monesti me ihmiset haluamme olla oman elämämme herroja ja päättää mitä tehdä ja mikä on oikein. Meitä kuitenkin pyydetään luopumaan omahyväisyydestä ja palvelemaan Herraa vilpittömin mielin, vaikka asiat eivät olisikaan aina niin kuin haluaisimme tai olettaisimme. Kun otamme Jeesuksen meille antaman kuorman kannettavaksi, saamme levon.

Elli