2. Aik. 26, Matt. 18

2. Aik. 26
Matt. 18

Päivän Matteuksen luvussa on monta mielenkiintoista Jeesuksen opetusta. Mikä asiakokonaisuus sinua koskettaa?

 
Meidän lapsenlapsella on tällä hetkellä mummolassa 4 lempikirjaa, joita luetaan hänen meillä ollessa. Peräkanaa ja uudelleen. Yksi näistä kirjoista kertoo eksyneestä lampaasta, Matt 18:12-14.
 
Siinä mies laskee lampaitaan ja ”voi, yksi lammas puuttuu!” Mies lähtee etsimään lammastaan. Hän etsii hartaasti, koko pitkän päivän. Parilla sivulla todetaan: ”Hän ei anna periksi.” Tässä kohden pikku tyttö aina kysyy: ”Mitä tarkoittaa: Hän ei anna periksi?” Ja mummo selittää. Yritän kuvata eri sanoilla miehen asennetta. Sivua käännetään ja sama toistuu. Minä yritän keksiä eri sanoja kuvata miehen sinnikyyttä ja päättäväisyyttä löytää kadoksissa oleva lammas. Pieni nyökkää päätään ja lukeminen jatkuu.
 
Luukas 15:3 – 10 kertoo tämän saman kertomuksen eksyneestä lampaasta. Siinä kohdassa sanotaan: ”….etsii, kunnes löytää sen” , Luuk 15:4. Lammas on tärkeä miehelle, hän haluaa löytää sen. Hän ei lannistu vaikkei heti löydä, vaan hän jatkaa matkaansa ja etsii. Hän etsii niin kauan, että löytää sen. Hän ei jätä asiaa kesken vaan etsii ja etsii. Etsii eri paikoista, näkee vaivaa lampaan löytämiseksi. Tämä kaikki etsiminen kuvastaa sitä, että se yksi kadonnut on todella tärkeä, rakas  miehelle. Se kuvastaa miehen sitoutumista lampaasta huolehtimiseen.
 
Mitä kaikkea tämän miehen asenne kertookaan meille Jeesuksen asenteesta ja sitoutumisesta? Meitä kohtaan. Tai sitä minulle rakasta ihmistä kohtaan, joka tällä hetkellä on kadoksissa. Voin luottaa siihen, että kadonneen löytyminen ei ole kiinni ainakaan Jeesuksen halusta löytää ja taidosta etsiä. Hän etsii kunnes löytää. 

Tiina