Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on tulevana lauantaina 26.10. klo 16 Kortepohjan kirkossa, Isännäntie 4. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Parkkitilaa löytyy ostoskeskuksen edestä ja kirkon takapihalta, jonne ajetaan Auvilankujan ja Isännäntien kautta. 

Raamatun henkilöt ovat minulle jatkuva kiinnostuksen ja ammentamisen aihe. Aion pitää lauantaina opetuksen Danielista. Itse asiassa opetin Danielin kirjasta pari vuotta sitten, mutta ehkä tällä kertaa Danielista kiteytyy uusia ja tuoreita näkökulmia. Daniel on meille esimerkki siitä, miten säilyttää uskonsa ulkoisten muutosten ja kulttuuristen paineiden keskellä.

Babylonian kuningas halusi uudelleenkouluttaa Danielin ystävineen niin, että he olisivat ulkoisesti edelleen juutalaisia, mutta sisältä babylonialaisia. Se oli ovela suunnitelma. Voisi sanoa, että sielunvihollisen taktiikka näytti olevan houkutella Danielia upealta näyttävillä asioilla ja toisaalta pelotella häntä. Daniel sai syödä kuin huippuravintolassa, mutta silti Daniel ei halunnut ylittää asettamiaan rajoja. Babylonia ei muuttanut Danielia, vaan Daniel muutti Babylonian! Daniel on meille tämän ajan kristityille rohkaiseva esimerkki. Jos haluat valmistautua opetukseen, niin lue jo etukäteen Danielin kirjan ensimmäiset luvut.

Siunausta syksyysi!
Mika ja Tiina