Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on ensi sunnuntaina 1.12. klo 17 Kaupunginkirkossa. Laulamme adventtisunnuntaihin kuuluvan Hoosianna-virren. 

Opetin Kortepohjassa Betanian Mariasta. Hän voiteli Jeesuksen jalat kalliilla nardusöljyllä, Joh 12:1-8. Betania ei ollut rikkaiden kylä, joten öljypullo oli tosi arvokas. Sen hinta oli lähes vuosipalkan verran, joten meidän tilanteessa vastaava summa voisi olla noin 30 000 euroa! Juudas paheksui Johanneksen mukaan öljyn tuhlaamista. Matteuksen vastaavassa kohdassa kaikki opetuslapset paheksuivat Marian tekoa, Matteus 26:6-9. Ehkä me paheksumme erilaisia asioita. Miksi käyttää aikaa laulujen laulamiseen, kun senkin ajan voisi käyttää paremmin? Meissä on syvällä se ajatus, että tekeminen on tärkeämpää kuin Jeesuksen lähellä oleminen. 

Marian elämä puhuu siitä, että ilo ja yhteys Jeesuksen kanssa on lähtökohta kaikelle muulle. Siksi annamme yhteisissä kokoontumisissa aikaa ylistyslaulujen laulamiselle. Kun yhteys, läheisyys ja ilo ovat perusvireenä suhteessamme Jeesukseen, niin jaksamme ja innostumme Jeesuksen palvelemisesta eri tavalla. Jeesus opetti tästä sanomalla, että tärkein käsky on Jumalan rakastaminen. Sen jälkeen tulee lähimmäisen ja itsemme rakastaminen, Markus 12:30.

Kun Maria voiteli Jeesuksen jalat, niin tuoksu täytti koko huoneen, 12:6. Yhteys ja läheisyys Jeesuksen kanssa muuttaa meitä, vaikka emme itse huomaisi sitä.

KohtaamisPaikan kotisivujen raamatunlukuohjelmassa on tällä viikolla kysely, jolla voit antaa oman panoksesi lukuohjelman kehittämiseen. Löydät kyselyn, kun klikkaaat kotisivuilta alasivua Luemme Raamattua, kohtaamispaikka.net.

Iloista adventin odotusta!
Mika ja Tiina