Ps. 143, Matt. 7

Ps. 143 Matt. 7

Päivän psalmi jatkanee edellisen psalmin tunnelmia, koska tässäkin puhutaan henkeä uhkaavasta vihamiehestä ja voimat ovat lopussa, joten Daavid kaipaa rukousvastausta ja mieluummin pian. Kaiken sen keskellä Daavid katsoo kuitenkin myös eteenpäin: ”Opeta minulle tie, jota kulkea – opeta minua täyttämään tahtosi – sinun hyvä henkesi johdattakoon minua tasaista tietä.” (jakeet 8, 10) Daavid jotenkin näkee, että vaikka tämänhetkinen tilanne on sietämätön, jollain tavalla Jumala avaa oven tästä tilanteesta eteenpäin ja seuraavissa vaiheissa tarvitaan sitten johdatusta.
 
Jeesus puolestaan oikein erityisesti kehottaa: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.” (jae 7) Kantamalla omat ja toisten murheet Taivaan Isän luo saamme toivon näköalan tulevaisuutteen.
 
Päivän psalmin voi muuten myös kuunnella hiukan sovitettuna versiona Verkosto Kollektiivilta: https://youtu.be/v134V5uLxUo
 

Heikki