Ps. 145, Matt. 9

Ps. 145 Matt. 9

Psalmi 145 on jotenkin sykähdyttävä psalmi, sitä lukee mielellään vaikka useampaankin kertaan. Siinä on kiitosta ja ylistystä, siinä kerrotaan Jumalan teoista ja kuvaillaan paljon, millainen hän on. Ylistyksen suuri merkitys on siinäkin, että se kääntää huomion meistä itsestämme ja kaikista akuuteista ongelmista Jumalaan. Ongelmat sitten ratkeavat kun ovat ratketakseen.

Daavid kehottaa moneen otteeseen kertomaan eteenpäin mitä Jumala on tehnyt. Ensin omille lapsille, mutta myös kaikille muillekin. Evainkeliumitekstissä on Jeesuksen tekemien ihmeiden keskellä kertomus siitä, miten Jeesus kutsui Matteuksen (jae 9). Matteus otti tämän toisille kertomisen tosissaan. Ensin hän järjesti juhlat, joihin kutsui Jeesuksen lisäksi työkaverinsa (publikaanit eivät olleet kovin suosittuja, joten ehkä Matteuksen kaveripiiri koostui lähinnä juuri toisista veronkerääjistä), jotta nämäkin tapaisivat Jeesuksen. Ja kuljettuaan aikansa Jeesuksen mukana hän kirjoitti vielä tämän kirjankin, jota miljoonat tai jopa miljardit ihmiset ovat lukeneet. Me emme varmaan pääse ihan samoihin lukuihin, mutta ehkä meilläkin on lähellämme joku, jolle voimme kertoa jotain Jeesuksesta? Jos työkavereille on vaikea kertoa, voi kertoa vaikka perheenjäsenelle tai seurakuntatutulle, sillä Jeesuksesta puhuminen kannattaa aina!

Heikki