Ps. 146, Matt. 10

Ps. 146 Matt. 10

Nämä loput psalmit eivät enää ole Daavidin nimissä, mutta voi silti hyvin olla, että Daavid on niiden takana. Tästä alkavat viimeiset viisi psalmia tunnetaan halleluja-psalmien nimellä; ne kaikki alkavat tällä hepreankielisellä huudahduksella, joka tarkoittaa ”kiittäkää Jumalaa”. Itseäni aikoinaan yllätti tieto, että halleluja-sana esiintyy aika vähän Raamatussa. Se esiintyy itse asiassa vain kahdessa kirjassa, psalmeissa ja ilmestyskirjassa. Psalmeissa esiintymät painottuvat tänne kirjan loppupuolelle, ilmestyskirjassa samoin: siellä kaikki halleluja-huudot ovat luvussa 19. Ehkä vain on niin, että lopussa on jäljellä enää ylistys…
 
Ylistäminen kannattaa kyllä aloittaa jo nyt, kuten psalminkirjoittaja sanoo:
Koko elinaikani minä ylistän Herraa,
Jumalalleni minä laulan ja soitan
niin kauan kuin elän!” (jae 2)
Ja taivaassa sitten jatketaan!
 

Heikki