Ps. 148, Matt. 12

Ps. 148 Matt. 12

Päivän psalmi löytyy taas Verkosto Kollektiivilta, suosittelen lämpimästi: https://youtu.be/y3sRiRaHMy0 Itse tykkään tavattomasti, kun laulut – ylistyslaulut varsinkin – pohjautuvat Raamatun teksteihin.
 
Matteuksen teksti jatkaa itse asiassa aika hyvin eilistä pohdintaa. Kyllähän fariseukset ym. tietysti näkivät ihmeet, mutta epäilivät niitä Saatanan aikaansaannoksiksi. Sama selitysmalli nousee esiin nykyäänkin aina jos ihmeiden laatu, ihmisten käytös tai teologiset yksityskohdat eivät vastaa arvostelijan omia näkemyksiä. Jeesuksen ohje hedelmistä on kuitenkin paikallaan: jos ihminen kokee jotakin ”outoa” ja se saa hänet rakastumaan palavasti Jeesukseen, tulemaan mukaan seurakuntaan ja palvelemaan toisia ihmisiä, en olisi kovin huolissani outouden laadusta. On toki maailmalla (ja ihan naapuriseurakunnassakin!) toimintatapoja ja käytäntöjä, joista olen eri mieltä enkä halua varauksetta olla peukuttamassa kaikkea vastaantulevaa. Minun tehtäväni ei kuitenkaan ole olla heitä kovin kärkkäästi arvostelemassa tai moittimassa, siunatkoon Herra heitä ja oikokoon tarvittaessa! 
 

Heikki