Aam. 2, 1. Kor. 6

Aam. 2 1. Kor. 6

Toisessa luvussa Aamos pääsee varsinaiseen asiaansa, eli julistamaan Israelille. Jakeesta 13 eteenpäin puhutaan nähtävästi juuri maanjäristyksestä, joka siis tuli parin vuoden sisällä: ”Sen tähden minä annan maan huojua jalkojenne alla niin kuin lyhteitä täyteen kuormatut vankkurit huojuvat.”

Sekä Aamoksessa että Korinttilaiskirjeessä puhutaan haureudesta. Seksuaalisuus on nykyäänkin helposti pinnalla siksi, että Raamatun (ja kirkonkin) opetus eroaa niin paljon yhteiskunnan käsityksistä. Moni on sitä mieltä, että minun seksuaalinen käyttäytymiseni on vain minun asiani, eikä kuulu kenellekään muulle. Meille uskoville haluaisin kuitenkin nostaa päivän luvuista pari jaetta: ”Isä ja poika käyvät saman naisen luona ja häpäisevät näin minun pyhän nimeni.” (Aam. 2:8) ”Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa!” (1. Kor. 6:20) En väitä ymmärtäväni kovin hyvin, mitä henkimaailmassa tapahtuu, mutta jollakin tavalla se, miten toteutamme seksuaalisuuttamme tuo Jumalalle häpeää tai kunniaa. Meille kristityille seksuaalisuus ei siis koskaan ole täysin yksityisasia, koska se on myös Jumalan asia.

Heikki