Aam. 3, 1. Kor. 7

Aam. 3 1. Kor. 7

Aamoksen luvun viimeinen jae voi hyvin olla taas viittaus maanjäristykseen, mutta ei siitä enää sen enempää. 🙂 Sen sijaan tartun jakeeseen 7, joka on ehkä kirjan siteeratuin jae: ”Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille.” Nyt en aja takaa mitään maailmanlopun profetioita, vaan ajattelen tämän alleviivaavan sitä, miten tärkeää Jumalan kuunteleminen on. VT:n aikaan Pyhä Henki asui vain niissä harvoissa profeetoissa, joten tavallisen kansan piti kuunnella heitä tarkalla korvalla. Nykyään, kun Pyhä Henki asuu meissä kaikissa, meidän pitäisi olla kaikkien herkällä korvalla sen suhteen, mitä Jumala meille haluaa puhua. Meidän on hyvä myös kuunnella toinen toistemme puolesta, jotta Jumala voi näin vahvistaa niitä asioita, jotka ovat tärkeimpiä. Aika usein Jumala puhuu meille toisten kautta samoja asioita, joista hän on puhunut meille itsellemmekin.

Paavali antaa monenmoista parisuhdeneuvoa, joista osa menee ainakin minulta vähän ohi. Ymmärrän kuitenkin, että on ok olla naimaton ja on ok olla naimisissa. Lisäksi luvussa toistuu termi vapaus: olemme vapaita tekemään kuten haluamme ja jos esim. puoliso haluaa eron, olemme siinäkin tilanteissa vapaita. Armo kattaa myös kaikki ne tapaukset, joissa parisuhdekuviomme (tai eilen puhuttu seksuaalikäyttäytymisemme) ei olekaan mennyt kaikkien ihanteiden mukaan.

Heikki