Nah. 3, 2. Kor. 12

Nah. 3 2. Kor. 12

Paavali kuvaa kokemiaan ilmestyksiä puhumalla ikäänkuin jostain toisesta henkilöstä. Paavalin kohtaaminen Jeesuksen kanssa oli käänteentekevä ja Jeesus puhui Paavalille eri tavoilla hänen lähetysmatkoillaan. Tässä luvussa kuvattu on erityisen merkittävä tapahtuma Paavalin elämässä. Hän kuitenkin toteaa, että vaikka hän voisi perustella asemaansa näillä ilmestyksillä, niin hän ei sitä tee. 

Näyt ja ilmestykset ovat kuitenkin Paavalin kutsun ja tehtävässä jaksamisen kannalta erityisen tärkeitä hänelle itselleen. Hän ei voi ylpeillä niillä, sillä Herra on jättänyt Paavalille pistävän piikin ruumiiseen. Tämä piikki piti Paavalia pienellä paikalla. Emme tiedä mihin Paavali tässä viittaa. Hänellä saattoi olla jokin sairaus. Hän oli rukoillut kolme kertaa vapautumista tästä, mutta Herra oli vastannut näin: “Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.”  Sen takia Paavali sanoi iloitsevansa heikkoudestaan, sillä heikkona hän on voimakas.

Paavalin saama vastaus on sellainen, joka on hyvä pitää mielessä. Minun armoni riittää sinulle. Haluan tarttua tähän sanaan tänään.

Mika