Nah. 2, 2. Kor. 11

Nah. 2 2. Kor. 11

Paavali käy varsin suoraan hyökkäykseen valeapostoleja vastaan. Valeapostolien toiminta  on varmaan Paavalin vastoinkäymisistä kaikkein rankin. Paavali luettelee melkoisen listan vastoinkäymisiä, joita hän on kohdannut lähetysmatkoillaan. Listan lopussa on mainittu huoli kaikista seurakunnista. Valeapostolit nousivat kristittyjen sisältä ja saivat vastakaikua seurakunnissa, etenkin Korintissa. Ulkoiset vastukset olivat rankkoja, mutta ehkä sittenkin helpompi ottaa vastaan.

Jakeessa 30 on hieno kiteytys: Jos on pakko kerskailla, kerskun heikkoudestani. Olisikohan tämän taustalla se, että nuo mainitut väärät opettajat esiintyivät varmasti ja korostaen omaa asemaansa? 

Tämän luvun äärellä mietin Paavalin kutsua laajemmin. Hän on kaikkein merkittävimpiä ihmisiä koko ihmiskunnan historiassa. Hän kutsunsa oli vahva ja lähetysmatkojen ja kirjeiden merkitys valtava. Ja kaiken keskellä hän koki todella suuria koettelemuksia. Monet asiat Paavalin elämässä puhuttelevat yhä uusia sukupolvia. Hän oli uskollinen saamalleen tehtävälle. Antakoon Herra meille rohkeutta täyttää oma paikkamme tänä aikana.

Mika