Nah. 1, 2. Kor. 10

Nah. 1 2. Kor. 10

Nahumin kirjan luvusta nostan esille yhden jakeen, jonka haluan jättää mieleemme tänään: “Hyvä on Herra, turvapaikka hädän päivänä, hän tuntee ne, jotka luottavat häneen.” 

Korinttilaiskirjeen  luvusta alkaa jakso, jossa Paavali puolustaa asemaansa apostolina. Korintin seurakunta oli syntynyt Paavalin toisen lähetysmatkan seurauksena, Apt 18:1-18. Paavalin asema Jeesuksen kutsumana apostolina oli tullut ilmi siinä, että Korintin seurakunta oli ylipäänsä syntynyt. Paavalin käynnin jälkeen sinne oli tullut vääriä opettajia ja seurakunnassa oli pahoja eettisiä ongelmia. Nuo väärät opettajat pyrkivät asettamaan Paavalin outoon valoon, kyseenalaistamaan hänet. Heidän mukaansa Paavali oli erilainen paikan päällä ollessaan kuin mitä hän oli kirjeissään. Paavalin esiintymistaidotkin kyseenalaistettiin, 10:10.

Luvun viimeinen jae sisältää opetuksen, joka on hyvä pitää mielessä: Luotettava ei ole se, joka itse suosittelee itseään, vaan se, jota Herra suosittelee. Jos Jumala kutsuu meitä johonkin tehtävään, niin voimme luottaa siihen, että Hän myös avaa ovet siihen juuri oikeaan aikaan. 

Tässä viitataan Korintissa syntyneseen tilanteeseen, jossa valeapostolit olivat saaneet tilaa. Heillä saattoi olla omia suosittelijoitaan, mutta itse Herra ei ollut heitä kutsunut. Nämä opettajat olivat ilmeisen rohkeita esiintyjiä, mutta he eivät olleet luotettavia eikä heidän työstään seurannut hyvää hedelmää pitkällä aikavälillä. 

Mika