Tiedotusposti

Hei,


KohtaamisPaikan NettiKirkko on ensi sunnuntaina klo 17 YouTube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. Puhujana on tällä kertaa Jukka Jämsèn. KirkkoKahvit  alkavat klo 18. Pääset kahveille selainta käytettäessä osoitteessa meet.jit.si tai lataamalla Jitsi Meet -sovelluksen älypuhelimeen ja kirjoittamalla huoneen (pöydän) nimeksi KohtaamisPaikkaKirkkoKahvit1 tai KohtaamisPaikkaKirkkoKahvit2. 

Tätä kirjoittaessani elämme sitä vaihetta, että puhutaan poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta joiltain osin. Koronaviruksella on ollut isoja vaikutuksia kokonaisiin yhteiskuntiin. Tämä on koskenut luonnollisesti myös seurakuntia. Joudumme miettimään monia käytänteitä uudesta näkökulmasta. Kun rajoitustoimet aikanaan loppuvat, niin voimme jatkossa hyödyntää nyt oppimiamme käytäntöjä ja netin mahdollisuuksia paremmin. En ole aiemmin ajatellut, että pitäisimme Alfaa verkossa, mutta nyt se tuntuu ihan mahdolliselta ajatukselta. Rukousryhmä voi kokoontua yhteen joustavasti netin kautta. Netti on yksi tulevaisuuden seurakuntaelämän kokoontumispaikoista siinä missä kirkot ja kodit. 


Olen kirjoittanut tällä viikolla KohtaamisPaikan raamatunlukuohjelman teksteistä kotisivuille. Tänään oli vuorossa Vt:n puolelta Miika 7. Miikan kirja loppuu tuohon lukuun ja luvun loppujakeissa avautuu näkymä Jeesukseen ja laajemmin Ut:n. ”Jumala, onko sinun vertaistasi! Sinä annat synnit anteeksi ja jätät rankaisematta jäljelle jääneen kansasi rikkomukset…Sinä armahdat meitä yhä, poljet syntimme jalkojesi alle. Kaikki syntimme sinä heität meren syvyyteen”, Miika 7:18-19. Joku on sanonut, että tuon meren rannalla on kyltti, jossa kielletään kalastus. Anteeksiannettuja syntejä ei ole tarpeen yrittää nostaa meren pohjasta. Jeesuksen risti ja ylösnousemus ovat Jumalan ratkaisu siihen, että voimme päästä Hänen lähelleen ja kokea yhteyttä Hänen kanssaan. 


terveisin

Mika ja Tiina