Hab. 2, Gal. 1

Hab. 2 Gal. 1

Paavali kirjoitti kirjeensä Galatalaisille 50 -luvulla jKr. Kirje on suunnattu Galatian alueella  – nykyisen Turkin aluettta – oleville pienille kodeissa kokoontuville seurakunnille, jotka olivat syntyneet alueelle Paavalin toisen ja kolmannen lähetysmatkan aikana. (Apt 16:6 , Apt 18:23) Paavalin jälkeen oli seurakuntiin tullut opettajia, jotka julistivat uskoa Jeesukseen eri painotuksin. Uusien oppien mukaan pelkkä usko ei riittäisikään pelastamaan vaan sen lisäksi pitäisi noudattaa joitakin sääntöjä. Tätä vastaan Paavali puolustautui tällä kirjeellä korostaen Jeesuksen sovitustyön rittävyyttä ainoana perustana pelastumiselle. (Gal 1:6-10)
 
Tämän ensimmäisen luvun äärellä jäin miettimään Paavalin elämänkaarta: ”Kristus on kutsunut Paavalin apostoliksi”. Paavali kertoo, että Jumala oli hänet valinnut kertomaan Jeesuksesta jo silloin, kun hän oli äitinsä kohdussa! Hän jatkaa kertaamalla taas kerran omaa elämäänsä. Hän oli oppinut, tunsi todella hyvin VT:n kirjoitukset ja noudatti niitä pilkulleen vainoten Jeesukseen uskovia. Kunnes Jeesus ilmestyi Paavalille ja hänen elämänsä sai uuden suunnan. Jumalan kutsui hänet apostoliksi. 
 
Jumalalla on hyvä suunnitelma meidän jokaisen elämään ennen kuin olemme edes syntyneetkään! Mikä ajatus! ”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme….sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.” (Ps 139:13-16)
Tämä näkökulma tuntuu rohkaisevalta. Jumalalla on meille jokaiselle hyvä suunnitelma elämämme varalle. Saamme elää Hänen lähellään. Kokea elämän mielekkäänä ja merkityksellisenä, yltäkylläisenä ja rikkaana. (Joh 10:10)  Toki elämä ei aina ole näin suoraviivaista, ei se ollut Paavalillakaan. Mutta raamatussa luvataan, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa. (Room 8:28) Ja aina voin palata etsimään ja kysymään Jumalan hyvää suunnitelmaa kuten tuhlaajapoikakin palasi isänsä luo. (Luuk 15:11-32)
 
Tänään rukoilen, että Jumalan hyvä suunnitelma saisi toteutua. Sinun ja minun elämässä. Läheisten ihmisten elämässä. KohtaamisPaikassa…. Tapahtukoon Sinun tahtosi.
 

Tiina