1. Moos. 28, 2. Tess. 3

1. Moos. 28 2. Tess. 3

Tästä alkaa Jaakobin pitkä ja vaiheikas vaimonhakumatka – ja sekin alkaa taas siunauksella. Yöpaikka löytyi Lusista, jonka Jaakob nimeää Beteliksi (Bet-el, Jumalan talo). Betel tunnetaan nykyään nimellä Beitin tai Baytin, se sijaitsee Länsirannalla, viitisentoista kilometriä Jerusalemista pohjoiseen. Nykyään siellä on parituhatta asukasta.
 
Näitä lukuja lukiessa tuntuu, että Jumala ilmestyy jatkuvasti jollekulle, mutta näillä tapauksilla saattoi olla kymmeniä vuosia väliä. Lisäksi täytyy huomata, kenelle Jumala ilmestyy. Hän rohkaisi useaan otteeseen Abrahamia ja Iisakia, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun Jumala puhuttelee Jaakobia. Jaakob on varmasti kuullut, että Jumala on puhunut hänen isälleen ja isoisälleen, mutta oma kokemus puuttuu. Nyt hän on lähdössä pitkälle ja vaaralliselle matkalle, eikä tiedä, mikä häntä odottaa. Ja siinä hän kohtaa Jumalan. Ei ihme, että kokemus oli vaikuttava!
 
On hyvä kuulla, miten toiset ovat kohdanneet Jumalan, mutta todellinen kolahdus tapahtuu usein vasta, kun kokee henkilökohtaisen puhuttelun. Rukoillaan tätä ”kolahdusta” erityisesti omille lapsillemme.
 

Heikki