Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan KesäKohtaaminen on su 28.6. Kilkkien pihalla Mustalammella. Kokoontumisrajoitusten takia pyydämme ilmoittautumiset pe 26.6. mennessä whatsapp-numeroon 0445243904 . Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot. Seuraavat KesäKohtaamiset ovat su 19.7. Honkasaloilla Lievestuoreella ja su 9.8. Hämäläisillä Mustalammella. 

Viime sunnuntain messu Kaupunginkirkossa oli lähes kaikille ensimmäinen ehtoollinen melkein neljään kuukauteen. Vaikka kokoontumisrajoitukset vaikuttivat toteutukseen, niin oli koskettavaa olla yhdessä koolla. Ennen messun alkua oli maahanmuuttajan kaste. Hänen todistuksensa messussa oli yksinkertaisuudessaan puhutteleva. Hän on tullut tuntemaan Jeesuksen kuluneen vajaan vuoden aikana. Hän tuli Kaupunginkirkon messuumme viime elokuussa ja on ollut siitä lähtien mukana.

Puhuin viime sunnuntaina peltoon kätketystä aarteesta ja arvokkaan helmen löytymisestä, Matt 13:44-46. Toisessa vertauksessa aarre löytyi ilman varsinaista etsimistä keskellä arkista työtä. Toisessa tapauksessa puolestaan helmi löytyi järjestelmällisen etsinnän tuloksena. Löytäjiä yhdisti se, että molemmissa tapauksissa aarteen löytäneet myivät omaisuutensa saadakseen aarteen itselleen. Aarre on vertauksissa osallisuus Jumalan valtakunnasta, Jeesuksesta. 

Raamatussa etsiminen ja löytäminen ovat tuttuja teemoja. Jeesus tuli etsimään ja pelastamaan sitä, mikä on kadonnut, Lk 19:10. Toisaalta ihminenkin etsii, vaikka usein hapuillen, Apt 17:27. Voi olla, että viime kuukaudet ovat synnyttäneet monissa etsintää. Jos näin on, niin vaikea ajanjakso kääntyy lopulta siunaukseksi meille. Psalmi 119 päättyy jakeeseen 176: Minä olen kuin eksynyt lammas. Etsi minut!

Monille Alfa on ollut löytämisen paikka menneinä vuosina. Järjestämme pienen tauon jälkeen Alfan ensi syksynä. Tällä kertaa Alfa kokoontuu videoyhteyden avulla zoom-sovelluksella. Ehkä tämä on joillekin matalampi kynnys tulla mukaan. Alfa kokoontuu tiistaisin 8.9.-8.12. Lisätietoja löytyy kotisivuiltamme kohtaamispaikka.net. Jätetään Alfa yhteiseksi rukousaiheeksi. 

Siunausta kesääsi!
Mika ja Tiina