1. Moos. 29, 1. Tim. 1

1. Moos. 29 1. Tim. 1

Jaakob matkustaa kauas, tapaa serkkunsa ja päätyy itse petoksen uhrina naimisiin väärän serkkutytön kanssa. Saa hän toki lopulta haluamansakin vaimon ja lapsiakin alkaa siunaantua.
 
Tuohon aikaan moniavioisuus oli maan tapa, mutta itse ainakin uskon, ettei se milloinkaan ollut Jumalan varsinainen tahto. Ainakin näin päältä katsoen näyttää siltä, että moniavioisuus aiheutti paljon pahaa mieltä, mustasukkaisuutta ja ristiriitoja. Toisaalta sen aikaisessa yhteiskunnassa lapsettomaksi tai perheettömäksi jääminen olisi voinut olla katastrofi monella tasolla, joten järjestely oli kuitenkin siedettävä.
 
Kuitenkin Jumala oli mukana silloinkin, kun kaikki ei mennyt hienosti ja salonkikelpoisesti. Meilläkin voi olla takana yhtä ja toista, mutta silti Jumala on meidän kanssamme, vaikka saisimme elämämme ja ihmissuhteemme solmuun.
 
Paavalikin jaksoi hämmästellä sitä, että Jumala otti hänet käyttöönsä, vaikka Paavali olikin ”herjaaja, vainooja ja väkivallantekijä”. Mutta se onkin sitä armoa.
 

Heikki