Ps. 6, 3. Joh.

Ps. 6 3. Joh.

Kolmas Johanneksen kirje on yksi Raamatun lyhyistä kirjoista, ”postikortti” jonka apostoli Johannes lähetti Gaiukselle. Emme tarkkaan ottaen tiedä, kuka Gaius on, perimätiedon mukaan hän olisi ollut myöhemmin Pergamonin (kaupunki johon törmäämme pian Ilmestyskirjassa) piispa. Joka tapauksessa hän oli Johanneksen vanha tuttu ja rakas ystävä.

Johannes kehuu Gauista siitä, että tämä tukee kiertäviä evankelistoja. Tässä on mielenkiintoinen kontrasti Johanneksen toiseen kirjeeseen, jossa hän varoittaa eksyttäjistä, jotka eivät julista Jeesusta oikein. On arveltu, että osa toisen kirjeen lukijoista olisi tullut ylivarovaisiksi ja kieltäytynyt majoittamasta yhtään ketään, kun Johannes varoitti antamasta yösijaa vääristyneen opin julistajille. Tämähän ei tietenkään ollut Johanneksen tarkoitus vaan päinvastoin meillä on velvollisuus auttaa ja tukea niitä, jotka vievät evankeliumia eteenpäin. Auttamista ei vain pidä tehdä suinpäin vaan vakuuttua ensin siitä, että tuettava henkilö / seurakunta / järjestö todella tekee hyvää työtä.

No, nykypäivänä harvemmin on tarvetta majoittaa seurakunnan vierailijoita tai antaa heille matkaeväitä. Itse asia ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään, vaan meillä on edelleenkin velvollisuus auttaa ja tukea voimiemme mukaan heitä, jotka käyttävät aikansa evankeliumin hyväksi. KohtaamisPaikan kontekstissa tämä tarkoittaa erityisesti Kilkkien ja Puhalaisten tukemista, mutta toki monet muutkin kristilliset (lähetys)järjestöt tekevät hyvää työtä ja ansaitsevat apumme.

Heikki