Ps. 9, Ilm. 2

Ps. 9 Ilm. 2

Ilmestyskirja jatkuu saatteilla eri vastaanottaville seurakunnille. Edellisessä luvussahan Jeesus käski toimittaa koko kirjan näille seitsemälle seurakunnalle ja tähän alkuun hän lisää vielä seurakuntakohtaiset terveiset. Terveiset noudattavat samaa kaavaa, mutta niissä on mainittu aina jotain juuri tietylle seurakunnalle ominaista.

Tuo on varmaan hyvä kuva Jumalan toiminnasta muutenkin. Perusasia on sama kaikille, mutta kuitenkin Jumala kohtaa meidät jokaisen omalla tavallamme: hän kun haluaa rakentaa suhteen juuri minun kanssani minun tavallani. Samalla tavalla noin yleisesti ottaen voi olla hyvä idea viedä viehättävälle neitokaiselle kukkia ja suklaata, mutta ei niillä vielä kovin syvällistä suhdetta rakenneta. Todellinen suhde rakentuu sitten olemalla ja tekemällä yhdessä.

Heikki