Ps. 10, Ilm. 3

Ps. 10 Ilm. 3

Ilmestyskirjassa on vielä loput kolme kirjettä eilisten neljän lisäksi. Suurimmassa osassa näistä kirjeistä Jeesus mainitsee tulostaan, mutta näkökulma muuttuu sen mukaan, kenelle asiasta puhutaan.

Sardeksessa ei mene kovin hyvin. Jeesus yrittää havahduttaa seurakunnan ja suorastaan uhkailee tulevansa kuin varas, yhtäkkiä. Sikäläisten on siis ryhdyttävä toimeen, sillä elleivät asiat ole pian kunnossa, Jeesus pääsee yllättämään.

Filadelfiassa taas asetelma on päinvastainen, asiat ovat suht hyvin ja lähinnä heidän on pidettävä kiinni nykytilanteesta. Jeesus on tulossa pian sinnekin, mutta kyseessä ei ole uhkaus vaan lupaus: sitten kun Jeesus tulee, elämä helpottaa ja kaikki asettuu raiteilleen.

Laodikeassa taas Jeesus on oven takana kolkuttelemassa juuri nyt. Ratkaisu on tehtävä tässä ja nyt: avataanko Jeesukselle ovi vai ei.

Mikä näistä näkökulmista sopii parhaiten sinun elämääsi juuri tällä hetkellä?

Heikki