Tuom. 5, Room. 15

Tuom. 5 Room. 15

Paavali kertoo tehtävästään kansojen apostolina. Roomalaiskirjeen ensimmäinen puolikas on opillisesti painottunutta. Paavali sai Jumalalta kutsun ja lahjan selittää Jeesuksen ristin ja ylösnousemuksen merkitystä tavalla, jolla oli valtava vaikutus kaikkien kristittyjen elämään kautta aikojen. Tässä luvussa käy ilmi, että Paavalin toimintatapaan kuului puheiden ja opetusten lisäksi tunnusteot ja ihmeet, Pyhän Hengen voima, 15:18-19. 

Näyttää siltä, että lähetystyö menestyy silloin, kun nuo molemmat näkökulmat ovat mukana. Sama pätee kaikkeen Jumalan valtakunnan työhön niin lähellä kuin kaukana. Kerromme Jeesuksesta ja rukoilemme ihmisten puolesta odottaen Jumalan toimivan. Silloin kun ihminen oppii tuntemaan Jeesusta ja saa kokemuksia Hänen todellisuudestaan, niin usko rakentuu pitävälle pohjalle. Tarvitaan luonnollisesti Raamattuun juurtumista ja yhteys seurakuntaan, jossa koetaan Jeesuksen läheisyyttä.

Mika