Tuom. 6, Room. 16

Tuom. 6 Room. 16

Gideonin kutsuminen on puhuttelevaa. Midianilaiset ahdistivat israelilaisia ja Gideon pelkäsi muiden mukana. Hän oli puimassa vehnää piilossa midianilaisilta. Herran enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi: “Herra on kanssasi, sinä urhea soturi!” Gideon varmaan katseli ympärilleen, että kenelle enkeli oikein puhui. Jumala näki Gideonissa rohkean sotilaan!

Gideon ei nähnyt samalla tavalla, vaan totesi olevansa vähäpätöistä sukua ja perheensä nuorin, 6:15. Keskeistä oli Jumalan vastaus: “Kun minä olen sinun kanssasi, sinä kukistat midianilaiset aivan kuin vastassasi olisi yksi ainoa mies.” Jumala oli pitkämielinen Gideonin kanssa. Gideon sai asettaa merkkejä, jotka vakuuttivat hänet Jumalan kutsusta. Kunpa näkisin itseni ja toiset Jumalan näkökulmasta!

Room 16

Roomalaiskirjeen viimeinen luku sisältää pitkän listan ihmisten nimiä. Paavali tunsi heidät kaikki. Paavali oli lähetystyössään ilmeisen strateginen ja samalla hän rakensi seurakuntia ihmissuhteiden kautta. On oikeastaan aika koskettavaa lukea Paavalin kuvauksia roomalaisista kristityistä. Jokainen saa jonkun maininnan, jolla häntä kuvataan. Epainetos oli ensimmäinen hedelmä Paavalin työssä Aasiassa jne. 

Silloin tällöin käyn mielessäni läpi KohtaamisPaikan ihmisiä. Tuntuu hyvältä rukoilla kaikkien puolesta, jotka nousevat mieleen. Siunaa KohtaamisRyhmää, joka kokoontuu heidän kotonaan. Kiitos tuon ihmisen esirukouksista. Kiitos tämän ihmisen uskollisuudesta läpi vuosien. Auta tuota ihmistä, joka kamppailee nyt vaikeassa elämänvaiheessa. Käytännöllinen apu tällaiseen rukoukseen voisi olla kirjoittaa nimiä muistiin tai käyttää kuvia. 

Mika