Ps. 50, 2. Kor. 12

Ps. 50 2. Kor. 12

Psalmin 50 jaetta 15 sanotaan Taivaan Isän puhelinnumeroksi. Pekka Simojoki on tehnyt siitä jopa hyvin tarttuvan lastenlaulun, joka kertosäkeessä lauletaan: ” Soita viisi, nolla, yksi, viisi, niin Taivaan Isä kuuntelee. Soita viisi, nolla, yksi, viisi ja huolet kyllä huojenee.”

Kyseisessä jakeessa puhutaan avun huutamisesta hädän päivänä. Hankalissa tilanteissa olisikin hyvä aina muistaa lyhyin mahdollinen hätärukous: ”Jeesus, auta!”. Oma kokemukseni on, että tuo rukous toimii yllättävän hyvin. Toki Jumalan puoleen voi kääntyä kaikenlaisissa elämäntilanteissa – ei vain hädän hetkellä.

Paavali iloitsee päivän tekstissä mm. heikkoudesta (2. Kor. 12:6-10), koska Herra oli hänelle sanonut (jae 9): ”Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Jumalan valtakunnassa monet asiat menevät päälaelleen: ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi (Matt. 19:30, 20:16 ja Luuk. 13:30), maailman viisaus onkin Jumalan silmissä hulluutta (1. Kor. 1:18-31) jne.

Herra Jeesus, auta meitä heikkoja ja monin tavoin vajavaisia lapsiasi näkemään tämä maailma ja ihmiset sinun armosi, rakkautesi ja totuutesi silmin! Me tarvitsemme sinun antamasi hengelliset silmälasit, toivon ja voiman (vrt. Ef. 1:17-23).

Pekka