Ps. 51, 2. Kor. 13

Ps. 51 2. Kor. 13

Ps 51

Tämä on tuttu Daavidin katumuspsalmi. Daavid katuu ja on verivelassa, siis tietää murhanneensa. Hänen kokemustaan saamme käyttää edelleen synnin ja syntisyyden tunnustuksena. Meillä on kaiken kattava uhri, Jeesuksen ristinkuolema täydellinen uhri, jolla Jumalaa vastaan tehty rikkomus, ihmiskunnan syntiinlankeemus, on hyvitetty. En tätä kokonaisuudessaan tajua älyllä, mutta elän ja rakennun siitä. Saan siitä levon kohdata omia syntisyyden ilmentymiä ja kelpaamattomuuden kokemuksia. Jeesuksen veren suojassa, Pyhällä Hengellä varustettuna tänäänkin.

2 Kor 13

Tämä luku on otsikoitu Suomen kansan Raamatussa Itsensä koetteleminen. Itsensä tutkiminen ja koetteleminen on aihe, jota en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Jos katson itseeni, löydän kriittisesti tarkastellessa ihan painokelvotonta. Jos kysyn itseltäni, kuka on pohjimmiltaan minun turvani ja Herrani, vastaus on Jeesus. Tätäkö tarkoitetaan? Saan iloa ja sisäistä elämän liikettä sydämeeni, kun luen Raamattua, rukoilen tai kuuntelen saarnoja, Sanan opetusta. Pyhä Henki pitäköön minusta ja Sinusta huolta, pitäköön Hän meidät sisäisesti elävinä. Omia konsteja ei siihen ole. Jumala-suhteen toinen osapuoli, itse Kaikkivaltias on suhteessa aktiivisempi osapuoli, siihen saan luottaa.

Pirkko