Ps. 54, Gal. 3

Ps. 54 Gal. 3

Ps 54

Pahan ja jumalallisen välinen taistelu on koko ajan olemassa. Paha on kertaalleen voitettu Jeesuksen ristillä ja se voitto pitää. Meidän mahdollisuutemme tänään on kiittää kaikesta, mitä olemme saaneet ja mitä Raamattu meille lupaa. ”Jumalani on auttajani”. (6)

Gal 3

Paavali ei imartele galatalaisia puhutellessaan heitä mielettömiksi, vanhemmassa käännöksessä taisi olla ilmaisuna älyttömät galatalaiset. Tällaista suoranuottista opin raikkauden valvonnaksi tarkoitettua nimittelyä tarvitsemme mekin, jos tai kun perusasioissa liiraa ja lipsuu. Sovellus voisi olla ”Te älyttömät -laiset tai -läiset! Jos kovin liiraa jossain, olisimme pelastuneina silti perillisiä, mutta oman elämän ja seurakuntaelämän voima kai heikkenisi.

Jakeesta 26 alkaen Paavali muistuttaa, että olemme Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa riippumatta kansallisuudestamme, sukupuolestamme tai yhteiskunnallisesta asemastamme. Missä kohtaan tämän tosiasian tänään?

Pirkko