Ps. 56, Gal. 5

Ps. 56 Gal. 5

Ps 56

Daavidin ahdingot jatkuvat edelleen. Hän kärsi peloista. Pelko on osa elämään kuuluvista tunteista. Mekin koemme pelkoa eri tilanteissa enemmän tai vähemmän. Siksi kai Raamatussa sanotaan usein ”älä pelkää”. Se sanotaan pelkääville. Pelon tunnetta ei tarvitse hävetä. Jumalan Sana on vahva turva pelkääville. Daavidkin kirjaa kokemuksenaan ”Jumalaan minä luotan enkä pelkää” (5).

Gal 5

Tässä luvussa on tuttu kohta ensimmäisessä jakeessa ”Vapauteen Kristus vapautti meidät… älkää antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.” Jakeessa 4 Paavali sanoo suoraan, että galatalaiset ovat joutuneet eroon Kristuksesta, he ovat langenneet pois armosta. Paavali ei kaihda kertoa, millaista on lihan eli langenneesta ihmisestä lähtevät teot. Lisäksi Paavali listaa Hengen hedelmät. Hedelmien listan äärellä on helppo tuntea huonousoloa. On syytä muistaa, että ne ovat Hengen hedelmiä, ei meidän omia hedelmiä. Huuh!

Pirkko