Ps. 57, Gal. 6

Ps. 57 Gal. 6

Ps 57

Psalmi on otsikoitu Rukous ja kiitos hädässä. Otsikko on kuin ohje hätätilanteisin. Rukoillen olemme yhteydessä kolmiyhteiseen Jumalaamme ja rukouksessa pyynnöt ja hätähuudot saavat usein seurakseen kiitoksen. ”Herra, sinua minä kiitän kansojen keskellä”.

Gal 6

Keinoina seurakunnan rakentamisessa ovat Paavalin ohjeen mukaisesti toisten kuormien kantaminen, hyvän jakaminen Sanan opettajalle, hyvän tekeminen kaikille ja myös uskon ystäville. Paavali kertoi kirjoittavansa omakätisesti, oli pitkä kirje kirjoittaa käsin. Ehkä tämä Paavalin vaivannäkö vaikutti galatalaisiin. Lopuksi Paavali siunasi galatalaiset. Jäiköhän alueelle jotakin siementä kasvamaan, levisikö evankeliumi Eurooppaan ja Aasian suuntaan. Vai kuivuiko koko Galatian seurakunta?

Nyky-Turkissa ei ole helppoa olla kristitty Open Doors -järjestön kautta poimimieni tietojen mukaan. Rukoillaan Turkin kristittyjen puolesta ja siunataan heitä, niin Paavalikin tekisi, ja Jeesus tekee koko ajan.

Pirkko