Ps. 70, Luuk. 7

Ps. 70 Luuk. 7

Tänään puhutaan taas parantumisihmeistä, mutta myös siitä, miten Jeesus herätti kuolleen pojan. Kuolleista heräämiset olivat paljon harvinaisempia tapahtumia, Raamatussa ei kerrota kaikkiaan kuin noin kymmenestä tapauksesta. Olennaisempaa kuin tapausten määrä, on kuitenkin tapausten merkittävyys. Vaikka onkin niin, että kuolema kuuluu tähän ihmiselämään ja kaikki me aikanaan kuolemme (ellei Jeesus palaa sitä ennen), Jeesuksella on valta myös kuoleman yli. Kuolema on tavallaan se videopelin viimeisen kentän viimeinen vastustaja (1. Kor. 15:26), johon kompastuvat kaikki muut paitsi Jeesus. En usko, että oikein tajuamme kunnolla Jeesuksen hallintavaltaa yli luonnonvoimien, sairauksien ja kuoleman, mutta luotetaan siihen ja rohkaistaan toisiamme näillä faktoilla.

Miksi vastaavia kuolleista heräämisiä ei sitten enää tapahdu? Väitän jälleen, että niitä kyllä tapahtuu, mutta harvoin meillä länsimaissa. Sen verran pitää kuitenkin olla radikaali, että rukoilen vastaavaa Suomeenkin!

Kaivelin tähän netistä muutaman esimerkkitapauksen ympäri maailmaa. Näiden tapausten todenperäisyydestä en tietysti voi mennä takuuseen, mutta ehkä ne kuitenkin rohkaisevat meitä ymmärtämään pääasian, että Jeesus on kuolemankin voittaja.

https://www.cvglobal.co/boy-raised-from-the-dead-a-muslim-womans-testimony/
https://freedom-ministries.us/testimonies/
https://www.godisreal.today/raised-from-the-dead/

Heikki