2. Sam. 24, Hepr. 10

2. Sam. 24

Daavid teki Herran silmissä virheen, kun laski väkeä, ilmeisesti erityisesti sotaväen määrää. Tulosraportti sisälsi ainakin sen suuntaista mainintaa. Tämä oli jostain syystä raskas moka, koska Herra rankaisi kansaa tappavalla rutolla. Laskennan tulos taisi siis jäädä varsin lyhytaikaiseksi. Tämä laskenta on vaikeasti avautuva asia, mutta luulen, että uskon mukaan vaeltaminen ei sisällä luonnollisten faktojen listaamista. ”Ei väellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni” on uskon mukainen periaate. ”Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo” Josko tässä opeteltiin näitä periaatteita.

Hepr. 10

Näitä aikoja varten ovat vahvaa evästä jakeet 23 -24: ”Pysykää horjumatta toivon tunnustuksessa, sillä lupauksen antaja on uskollinen. Pitäkäämme huolta toisistamme rohkaisuksi rakkauteen ja hyviin tekoihin.” Oli elämä millaista tahansa, meillä on oikeus tunnustaa toivoa, koska toivolla on perustelu ja perusta. Se ei ole vain inhimillinen asenne. Kristuksessa meillä on toivo tänään ja tulevaisuudessa.

Pirkko